Premis Abacus 2010, any rere any arribem als sis
Premis abacus 2010 - Foto de família

Abacus cooperativa va celebrar ahir al vespre la sisena edició dels Premis Abacus, una iniciativa nascuda l’any 2005 amb l’objectiu de premiar trajectòries de referència i fomentar projectes de millora i innovació en l’educació, la cultura i el cooperativisme. Tots ells àmbits propis de l’activitat d’Abacus, que enguany va celebrar l’acte de lliurament a l’Auditori de la Fundació ONCE a Barcelona, organització amb qui la cooperativa manté una estreta relació de mútua col·laboració.

La cerimònia va ser presidida per la Consellera de Treball de la Generalitat de Catalunya, Mar Serna, i el president d’Abacus cooperativa, Àngel Mestres. La cita, consolidada ja com una de les més importants en el món de la cultura, l’educació i el cooperativisme dels territoris de parla catalana, va comptar també amb la presència de Teresa Palahí, delegada territorial de l’ONCE a Catalunya, i de Gemma Lienas, representant del jurat.

Premis abacus 2010 - Parlaments

Amb llums tènues i les notes sorgides del piano d’Ignasi Terraza, un dels millors pianistes de jazz del país, interpretant Rossinyol. Així va començar la vetllada dels Premis Abacus, uns guardons que enguany han volgut reforçar la participació dels socis i sòcies de l’entitat, 675.000 membres, en l’elecció dels finalistes d’entre les tres candidatures presentades per a cada categoria.

Gemma Lienas, en representació del jurat, va posar veu al veredicte que descobria els noms i cognoms de les entitats i persones guardonades aquest 2010, que van rebre el premi de mans de la Consellera de Treball de la Generalitat de Catalunya, Mar Serna, la delegada territorial de l’ONCE a Catalunya, Teresa Palahí, i el president d’Abacus cooperativa, Àngel Mestres. L’Escola La Bressola, la Plataforma per la Llengua i Enriqueta Muntané van ser les guanyadores en les categories d’Educació, Cultura i Cooperativisme, respectivament, on també hi estaven com a candidats l’Escola Valenciana i la Fundació Tr@ms, el Circ Cric i el grup musical Manel, i la Revista Cooperació Catalana i el filòsof i escriptor Jordi Pigem.

La vetllada, a més de recordar les aportacions i el treball realitzat per tots els candidats al premi a través de les paraules d’Àngel Mestres, president d’Abacus cooperativa, també va dedicar una especial distinció a la feina, el compromís i la responsabilitat social de l’ONCE. I és per això que Àngel Mestres va lliurar a Teresa Palahí una versió en miniatura del guardó dels Premis.

Premis abacus 2010 - Auditori

La cita s’apropava així, entre mostres d’agraïment, els acords del pianista Ignasi Terraza i la ja inevitable foto de família, a la seva fi. No sense abans escoltar les paraules de Mar Serna, Consellera de Treball de la Generalitat de Catalunya, que va destacar el paper de les cooperatives a Catalunya. “Són un element de progrés i cohesió social, que recuperen valors com la creativitat, el talent o la innovació i aporten elements que posen les persones en el centre. Això ha permès que resisteixin millor la crisi i tinguin més possibilitats d’enfortir-se i créixer en el futur”.